Op zwembad de Boskoele wordt sinds 2013 voor het A-diploma met een vernieuwde lesmethode gewerkt. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuw en inventief hulpmiddel, genaamd de Easy Swim.

Dit is een zwem/surfpakje met drijfmiddelen op borst, rug en schouders. Er zit een rits aan de rugzijde, die alleen geopend en gesloten kan worden door ouders of de instructeur. Dit vanwege de veiligheid van het kind. Het Easy Swim zwempak beschermt tegen zonlicht en UV straling en is isolerend. Bij koud weer en wind, werkt dit extra verwarmend.
De leeftijd om te starten met deze lesmethode is vastgesteld op 5 jaar of ouder. De kinderen krijgen les in dieper water dan bij de ‘gewone’ lesmethode namelijk 1,40 meter. De kinderen voelen zich sneller vertrouwd met het water, doordat ze zelf ondervinden wat het water met hen doet. De eerste angsten worden hierdoor snel weggenomen. Kinderen doen hierdoor veel meer ervaring op tijdens de zwemlessen. De instructeurs zijn bij de kinderen in het water en kunnen zo makkelijker aanwijzingen geven.

Kosten voor Easy Swim:

De zwempakjes zijn kostbaar. Het zwembad zorgt voor de aanschaf ervan. Tijdens de eerste les krijgt uw kind een eigen Easy Swim zwempakje. Wij vragen hiervoor een borg van €30,00 die op de eerste les betaald moet worden. Als u na afloop van het seizoen en dus ook de zwemlessen uw pakje weer inlevert dan krijgt u de borg weer terug.