Kinderen die voor 1 mei 2016, vijf jaar zijn geworden, kunnen zowel in Almen als in Gorssel zwemles krijgen. U kunt uw kind hiervoor aanmelden door het aanvraagformulier (hier downloaden) in te vullen en te sturen naar het zwembad of te mailen naar zwemles@zwembaddeboskoele.nl of zwemles@zwembaddeberkel.nl.

Dinsdag 17 mei starten de zwemlessen. U heeft keuze uit de volgende zwemlespakketten (in combinatie met een abonnement):

  • Diploma A (€ 250,00)

Vier keer per week lessen wij op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Uw kind krijgt veel individuele aandacht. Bij deze zwemlessen wordt gebruik gemaakt van de Easy Swim. Dit is een zwempakje met drijfmiddelen, ontworpen voor lessen in diep water. Kinderen worden zo gestimuleerd meer te bewegen, met als resultaat meer efficiëntie in de les en minder klappertanden op eventuele koudere lesdagen.

  • Diploma B (€ 132,50) en diploma C (€ 132,50)

Voor diploma B en C les je twee keer per week, op woensdag en vrij dag. Met deze diploma’s op zak kun je langer en verder zwemmen. Daarnaast wordt de behendigheid in en onder water nóg groter.

  • ZV – Zwemvaardigheid, Snorkelen of Survivalzwemmen (€ 66,00)

Wie na diploma ABC nog meer diploma’s wil halen, kan kiezen om door te gaan voor een zwemvaardigheidsdiploma. Kennismaken met reddingszwemmen of snorkelen. Vooral de kinderen zijn erg enthousiast over de extra mogelijkheden bij zwembad De Boskoele! De lessen worden gegeven op de woensdagmiddag.

Is uw kind jonger, overleg dan even met de zweminstructeur. Overwogen kan worden om een zogenaamd voor-zwem moment af te spreken op basis waarvan de zweminstructeur kan bepalen of uw kind mee kan doen aan de zwemlessen.

Afhankelijk van het aantal opgaven worden er lesgroepen gemaakt voor het A-, B-, of C-diploma. De zwemlessen starten in week 20 bij voldoende opgave. Zodra de groepen zijn ingedeeld, ontvangt u een bericht over de groep waarin uw kind zit en de definitieve tijden waarop gezwommen wordt.

Behalve een lespakket moet uw kind ook in het bezit zijn van een jeugdabonnement. U mag als begeleider van uw kind gratis naar binnen als u alleen komt om uw kind te brengen. Het is niet de bedoeling dat u dicht bij het instructiebad blijft kijken omdat uw kind dan mogelijk te veel wordt afgeleid. Er is een terras met wifi waar u op uw kind kunt wachten. Er worden wel tussendoor kijklessen gepland zodat u de voderingen van uw kind kunt volgen. Hierover wordt u tijdig geïnformeerd.

Wilt u zelf ook zwemmen, dan moet u in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs.

De zwemlessen worden in Almen verzorgd door Fennie Huzen en in Gorssel zullen Leonie Wagenvoort en Arie van Winden dit doen.