De zwemvierdaagse in zwembad De Boskoele start dit jaar op maandag 2 juli en wordt op 6 juli afgesloten. Vanaf maandag kun je de hele week banen zwemmen en spelen! De organisatie van de zwemvierdaagse maakt er dit jaar een gezellig spektakel van.

Banen zwemmen voor jong en oud
De zwemvierdaagse is voor jong en oud en daarom zijn er verschillende afstanden:
– 250 meter = tien banen minimaal (voor kinderen t/m 16 jaar);
– 500 meter = 20 banen minimaal (voor volwassenen) of
– 1000 meter = 40 banen.
De banen kunnen gezwommen worden op maandag van 12:00 tot 19:45 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9:00 tot 19:45 uur. U mag in deze week 1 keer overslaan. Inschrijven kan vanaf maandag 18 juni bij de kassa van het zwembad. De kosten voor de inschrijving bedragen €10,-. Wanneer u bij inschrijving uw abonnement kunt tonen, ontvangt u 50% korting op de inschrijfkosten.
Iedereen ontvangt als beloning een zwemvierdaagsemedaille.

Spektakelprogramma tijdens de zwemvierdaagse
Behalve zwemmen is er tijdens de zwemvierdaagse meer te doen in het zwembad. Ieder dag is er iets extra’s waar jong én oud aan mag deelnemen. Alle activiteiten starten om 18.30 uur. Zo kun je deelnemen aan een duikclinic op woendagavond. Deze clinci wordt verzorgd door duikvereniging NoBaToWa. Je kunt op donderdag gratis deelnemen aan een bootcamples en op maandag starten we met een aquasportles. Ook de octopus wordt weer te water gelaten (op dinsdag). De hele week lang ligt een lange loopmat in het water als speelelement. En natuurlijk is muntjes duiken en een waterparcours voor de kleintjes. Als afsluiting wordt op vrijdagavond de pyjamazwemmen georganiseerd. Wie heeft de leukste pyjama? Bij mooi weer organiseren we een poolparty waarvoor het zwembad ook langer open blijft. Volg daarvoor de website van het zwembad. Genoeg te doen dus tijdens de zwemvierdaagseweek.

Gorsselse ondernemers sponsoren de inwendige mens
Sporten is gezond en wie sport moet goed eten. Dat vinden ook Jacques van Wezenberg Traiteurs en Arjan van Slagerij Rodenburg, beiden uit Gorssel. Daarom hebben zij een speciale aanbieding voor groente/fruit en vlees in de week van de vierdaagse. U ontvangt korting op een vlees- en groentepakket voor op de barbecue! Tijdens de zwemvierdaagse biedt het zwembad op woensdag en vrijdagavond de deelnemers de mogelijkheid aan om te barbecueën. Het zwembad regelt de barbecue en de faciliteiten die daarvoor nodig zijn. De deelnemers nemen hun eigen (gesponsorde) vlees- en groentepakket mee. Een heuse ‘bring your own food’ barbecue op het zwembad.