Activiteiten

Discozwemmen

Swingen in het water! Als het heel mooi weer en ‘s avonds nog echt lekker warm is, organiseren we een poolparty met muziek voor de jeugd uit Gorssel en omgeving. We kijken of we een catering kunnen regelen zodat je niet naar huis hoeft en lekker op het zwembad kan blijven eten. We maken het bekend via Twitter, Facebook en de website.

Aquasporten

Iedere vrijdag om 10.00 uur en iedere maandag om 12.00 uur organiseren we een aquasportles bij De Boskoele onder de enthousiaste leiding van Bianca Gardien! De les duurt ongeveer 1 uur en bestaat uit een variatie van bewegen in het water. Dat kan pilates, zumba of aquarobic zijn. En dat allemaal door elkaar!
Doe jij een keer mee? Alleen, of samen met je buur, vriend(in) of familielid? Gezellig!
Daarnaast worden er op willekeurige momenten kennismakingslessen AquaSport aangeboden.

Triatlonzwemmen

Iedere woensdagavond van 18.50 tot 20.00 uur verzorgen we zwemtraining voor triatleten. Ook als je geen triatlons doet maar lekker wilt trainen, ben je van harte welkom. Er wordt getraind op (borstcrawl)techniek, snelheid en conditie.

Ladyswim

Iedere vrijdagochtend van 9.00-9.45 uur is er LadySwim. Arie van Winden geeft zwemles aan een damesgroep waarvan de leeftijd varieert van 30 tot 50 jaar. Je leert er beter zwemmen en je zwemconditie gaat er op vooruit. En niet onbelangrijk, na het zwemmen staat de koffie klaar!

Tips & tricks borstcrawl

Borstcrawl is één van de bekendste zwemslagen. Goed borstcrawl zwemmen vereist training en techniek.
In de periode van 17 juni t/m 8 juli kunt u 4 weken achter elkaar meedoen aan een Borstcrawlcursus. Vier woensdagen achter elkaar van 12.00 tot 13.00 uur. Kosten: €30,- totaal. De cursus wordt verzorgd door Lidia van Bon uit Apeldoorn (zwemster op wereldniveau Masterklaskampioenschappen).
We behandelen de volgende onderdelen:

– Stroomlijnen                    – Ademhaling
– Beenslag                          – Insteek 

We trainen niet op conditie maar puur op techniek. Conditie kun je opbouwen bij het triathlonzwemmen (woensdagavond) of bij de ladyswim (vrijdagochtend)

Dauwzwemmen

Het Dauwzwemmen op Hemelvaartsdag gaat dit jaar in verband met de geldende coronamaatregelen niet door. 

Zwem4daagse

De zwemvierdaagse vindt dit jaar plaats van 6 juli t/m 10 juli. Er kan dan tussen 17.00 en 19.00 uur gezwommen worden. U mag in deze week 1 keer overslaan. Inschrijven kan alleen bij de kassa vanaf 22 juni. Heeft u een abonnement, dan bedragen de inschrijfkosten €7,50. Als u geen abonnement heeft zijn de kosten €10,-. Dit is inclusief een medaille. De inschrijving wordt definitief na betaling. De afstanden, die tijdens de zwemvierdaagse worden gezwommen, zijn:

  • 250 meter = 10 banen minimaal (voor jeugd t/m 16 jaar);
  • 500 meter = 20 banen minimaal (voor volwassenen) of
  • 1000 meter = 40 banen.

Tijdens deze week worden er in en rond het zwembad ook allerlei leuke activiteiten georganiseerd. 

AquaZumba-special

Op 26 juni staat een Zumba-special gepland met Bianca Gardien. We gaan dan Zumba in het water doen! Heerlijk genieten. Op het bad kan Bianca je er alles over vertellen.

Kano verhuur en trekkershutten

Naast zwembad De Boskoele, beheert Stichting Gorsselse Zwembaden ook het zwembad De Berkel in Almen. Bij dit zwembad heeft u de mogelijkheid om een trekkershut te huren om in te overnachten. Daarnaast worden er kano’s, waterfietsen en SUP-boards verhuurd. Klik HIER voor meer informatie.